3 maart 2021 - Online overleg bedrijven Blokzijl

Deze avond gaan we in gesprek met een aantal ondernemers van het bedrijventerrein van Blokzijl. De Business Club Steenwijkerland (BCS) neemt ook deel aan deze informatiebijeenkomst.

We lichten onze plannen toe voor het zonnepark bij Blokzijl en gaan in op de vragen en opmerkingen van de ondernemers. De vragen en antwoorden daarop worden ook vermeld op ‘veelgestelde vragen’ op de website zodat de andere ondernemers van Blokzijl hier ook kennis van kunnen nemen.

We hebben ook het gesprek over verduurzamen van bedrijven, zoals ideeën voor zon op dak. We willen in overleg met de BCS nog afspreken wie hierin de kartrekker wordt. We willen in ieder geval samenwerken met ondernemers om -als die wens er is- een duurzaam bedrijventerrein in Blokzijl te realiseren. Verder hebben het over de uitbreidingskansen die voor het bedrijventerrein van Blokzijl van Belang zijn. Steenergie wil graag verder in overleg om het industrieterrein met het park niet op slot te zetten. BCS gaat in overleg met gemeente Steenwijkerland over de kansen en richting van uitbreiding.